Vuokrareskontra-, manageeraus- ja isännöintitehtävät LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy:lle

LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy on LähiTapiola-ryhmän omistama kiinteistösijoitus- ja kiinteistöjohtamispalveluja tuottava yritys. Se hallinnoi noin miljoonan neliön suuruista ja noin kolmen miljardin euron arvoista kiinteistökantaa. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito tarjoaa vuokralle toimisto-, liike, logistiikka, hotelli- ym. toimitiloja ja asuntoja eri puolilta Suomea.

  • Lähtötilanne:

    Ennen yhteistyön alkamista Realia Managementin kanssa LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy hoiti toimitilakiinteistöjen vuokrareskontra- ja isännöintitehtävät osin itse ja osin ostopalveluna. Yritys halusi kuitenkin keskittyä strategisesti ydinliiketoimintaansa ja haki sopivaa yhteistyökumppania edellä mainittujen palveluiden laadukkaaseen ja tehokkaaseen tuottamiseen ja kehittämiseen.

Erityisesti olemme olleet tyytyväisiä siihen, että asiakkuuttamme on johdettu systemaattisesti ja pitkäjänteisesti siten, että yhdessä asetetut tavoitteet on saavutettu.
Reetta Räsänen, Kiinteistöjohtaja, LähiTapiola Kiinteistövarainhoito Oy
  • Ratkaisu:

    LähiTapiola Kiinteistövarainhoito on tehnyt Realia Managementin kanssa yhteistyötä vuodesta 2010 alkaen (silloinen Corbel Oy). Realia Managementista hankitut palvelut kattavat valtakunnallisesti LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon hallinnoimien toimitilakohteiden teknisen isännöinnin ja manageerauksen, yhtiöiden kirjanpidon, maksuliikenteen ja yhtiöhallinnon hoitamisen sekä vuokrareskontran palvelut. Lisäksi yritys on tehnyt Realia Managementin kanssa yhteistyötä myös pts-töiden  ja vuokralaismuutosten rakennuttamisen osalta. 

  • Tulokset:

    Palveluita ja toimintatapoja on kehitetty aktiivisesti ja tavoitehakuisesti, ja yhdessä asetetut tavoitteet on pääosin saavutettu. Yhteistyö Realia Managementin kanssa on sujunut hyvin ja keskustelu on ollut avointa. LähiTapiola Kiinteistövarainhoito suosittelee Realia Managementia isännöinti- ja manageerauksen yhteistyökumppaniksi.