Mitä vuokravälittäjä tekee työkseen?

Vuokravälittäjä

Vuokravälittäjän toimenkuva on monipuolinen ja vaihteleva. Tutustu vuokravälittäjän laajoihin työtehtäviin ja koulutustaustaan.

Vuokravälittäjän tehtävät koostuvat ennen vuokrasopimusta edeltäviin tehtäviin, vuokrasopimuksen solmimiseen liittyviin tehtäviin sekä vuokrasopimuksen irtisanomiseen liittyviin tehtäviin.

Ennen vuokrasopimuksen solmimista vuokravälittäjän tehtäviin kuuluvat asuntojen markkinointimateriaalien laadinta ja päivittäminen, asiakkaiden tiedusteluihin vastaaminen, asuntohakemusten vastaanotto ja käsittely sekä vuokralaisarviointi (ml. luottotietojen tarkistus), asuntojen tarjoaminen potentiaalisille hakijoille sekä asuntoesittelyjen järjestäminen.

Vuokrasopimusta solmittaessa välittäjän tehtäviin kuuluvat mm. vuokrasopimukseen liittyvät neuvottelut asiakkaan kanssa, sopimuksen laatiminen ja sen läpikäynti ja allekirjoitus asiakkaan kanssa. Lisäksi vuokravälittäjä sopii avainten luovutuksesta. Vuokravälittäjä hoitaa myös vuokrasopimusten irtisanomisen vastaanottoa sekä käsittelyä.

Asiakaspalvelu ja yhteydenpito isännöitsijöiden, asuntotarkastajien, huoltoyhtiöiden ja useiden muiden tahojen kanssa on oleellisessa osassa vuokravälittäjän työnkuvaa. Tyypillisesti työpäivään sisältyy lisäksi asuntoesittelyjä, joiden aikatauluista sovitaan omien ja asiakkaiden menojen mukaan. Vuokravälittäjän toimenkuva on laaja. Joustavuus ja kyky organisoida omaa aikataulua ja työtä ovatkin vuokravälittäjän työssä tarvittavia taitoja. Koska työssä neuvotellaan paljon, hyvät neuvottelutaidot ovat eduksi myös vuokravälittäjän tehtävässä. 

Vuokravälittäjän koulutus

Vuokravälittäjän koulutustausta voi olla monelta eri alalta. Taustalla voi olla kaupallisia, viestinnän, markkinoinnin tai juridiikan opintoja. Kiinteistöalan tuntemus ja työkokemus ovat eduksi vuokravälittäjän toimessa. Henkilöllä voi olla työkokemusta kiinteistöalalta esimerkiksi sihteerin tehtävistä.

Kiinnostaako ura Realia Managementilla? Katso avoimet työpaikkamme tästä>>