Mitä vuokravälittäjän toimenkuvaan kuuluu?

Vuokravälittäjä

Vuokravälittäjän toimenkuva on monipuolinen ja vaihteleva. Ennen vuokrasopimuksen solmimista vuokravälittäjän tehtäviin kuuluvat asuntojen markkinointimateriaalien laadinta ja päivittäminen, asiakkaiden tiedusteluihin vastaaminen, asuntohakemusten vastaanotto ja käsittely sekä vuokralaisarviointi (ml. luottotietojen tarkistus), asuntojen tarjoaminen potentiaalisille hakijoille sekä asuntoesittelyjen järjestäminen.

Vuokrasopimusta solmittaessa välittäjän tehtäviin kuuluvat mm. vuokrasopimukseen liittyvät neuvottelut asiakkaan kanssa, sopimuksen laatiminen ja sen läpikäynti ja allekirjoitus asiakkaan kanssa sekä avainten luovutuksesta sopiminen. Vuokravälittäjä hoitaa myös irtisanomisten vastaanottoa ja käsittelyä.

Asiakaspalvelu ja yhteydenpito isännöitsijöiden, asuntotarkastajien, huoltoyhtiöiden ja useiden muiden tahojen kanssa on oleellisessa osassa vuokravälittäjän työnkuvaa. Tyypillisesti työpäivään sisältyy lisäksi asuntoesittelyjä, joiden aikatauluista sovitaan omien ja asiakkaiden menojen mukaan. Joustavuus ja kyky organisoida omaa aikataulua ja työtä ovatkin vuokravälittäjän työssä tarvittavia taitoja.

Vuokravälittäjän koulutustausta voi olla monelta eri alalta. Taustalla voi olla kaupallisia, viestinnän, markkinoinnin tai juridiikan opintoja tai henkilöllä voi olla muuta työkokemusta kiinteistöalalta esimerkiksi sihteerin tehtävistä.

Kiinnostaako ura Realia Managementilla? Katso avoimet työpaikkamme tästä>>