Mitä kuuluu vuokravalvojan työtehtäviin?

Vuokravalvojan työ on monipuolista ja sisältää sekä päivittäisiä että kuukausittaisia työtehtäviä ja vastuita.

Vuokravalvoja lähettää vuokralaskut vuokralaisille, huolehtii maksuhuomautuksista ja perintään siirrosta, jos maksut eivät tule ajallaan, sekä pitää saldot ajantasaisina perintätoimistoon. Vuokravalvoja myös jälleenlaskuttaa asukkailta pidätettävät kulut sekä palauttaa vakuuden asukkaalle asumisen päätyttyä.

Päivittäisiin tehtäviin kuuluu myös suoritusten täsmäys tiliotteelta reskontraan sekä reskontran puhelimeen ja sähköposteihin vastaaminen. Vuokravalvojan tehtäviin voi kuulua lisäksi asiakkaan ostoreskontran vastikelaskujen ja kululaskujen käsittely. Kuukausittaisiin tehtäviin kuuluu asiakkaalle (esimerkiksi kiinteistön omistajalle tai vuokranantajalle) raportointi, maksuhuomautusten lähettäminen sekä perintään siirrot.

Vuokravalvojana työskentelevän koulutus on usein taloushallinnon merkonomi tai tradenomi. Taustalla voi myös olla monenlaista toimistoalan työkokemusta. Tärkeitä taitoja vuokravalvojalle ovat erityisesti tarkkuus, hyvä organisointikyky sekä halua ja kykyä tehdä yhteistyötä eri tahojen, yhteistyökumppaneiden ja asukkaiden kanssa.

Kiinnostaako ura Realia Managementilla? Katso avoimet paikkamme tai jätä avoin hakemus TÄÄLLÄ>>