Asiakkaamme kertovat: LähiTapiola arvostaa kumppanissa kykyä uudistua asiakkaan tarpeiden mukaan

Realia Managementin pitkäaikainen kumppani LähiTapiola omistaa tuhansia asuntoja, joiden vuokrauksesta ja ylläpidonjohtamisesta Realia Management vastaa. 10 vuotta kestänyt yhteistyö vaatii aktiivisuutta, luotettavuutta sekä kovaa ammattitaitoa.

Realia Management tarjoaa kokonaisvaltaista vuokraus- ja ylläpidonjohtamispalvelua suurille asunto- ja toimitilaomistajille, mikä tarkoittaa yhteistyötä aina kohteiden hankinnasta ja kauppahintojen maksusta vuokralaisten etsintään ja kiinteistön jatkuvaan isännöintiin. Yksi Realia Managementin suurimpia asiakkaita on LähiTapiola Kiinteistövarainhoito, jonka kanssa yhteistyötä on tehty jo 10 vuoden ajan.

Asuntorahaston kohteisiin löydetään asukkaat ammattilaisen avulla

LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon asuntorahasto LähiTapiola Asuntorahasto Prime Ky on vuonna 2013 perustettu asuntorahasto, jonka sijoituskapasiteetti on 300 miljoonaa euroa. Kaikki rahaston kohteet ovat uudiskohteita, jotka sijaitsevat yhtiöiden omistamilla tonteilla kasvukeskuksissa hyvien julkisten liikenneyhteyksien äärellä. Tällä hetkellä LähiTapiola Asuntorahasto Prime käsittää 490 valmistunutta ja vuokrauskäytössä olevaa asuntoa. 977 asuntoa on rakenteilla ja valmistuu noin vuoden kuluessa. Kaikkiaan rahasto tulee omistamaan yhteensä 25 asunto-osakeyhtiötä, joissa on 1 467 asuntoa ja 12 liiketilaa pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella sekä Jyväskylässä.

LähiTapiolan ja Realia Managementin välinen yhteistyö on kuluneen 10 vuoden aikana ollut laajaa käsittäen asuntovuokrauksen, -isännöinnin ja taloushallinnon palveluita. Realia Managementin kanssa samaan konserniin kuuluva Realia Isännöinnin talouspalvelut-yksikkö hoitaa sekä rahaston että sen omistamien kohteiden kirjanpidon rahaston elinkaaren alusta lähtien, ja on mukana myös jo heti kohteiden hankinnassa ja kauppahintojen maksussa.

Kun uuden kiinteistön valmistuminen lähestyy, aloitetaan yhteistyössä vuokralaisten etsintä noin 4–6 kuukautta ennen valmistumista riippuen siitä, minkä kokoinen kohde on ja missä se sijaitsee. Vuokrausyhteistyössä arvioidaan sopiva vuokrataso, markkinoidaan kohdetta ja etsitään siihen vuokralaiset. Tavoitteena on löytää kohteen kaikkiin asuntoihin vuokralaiset valmistumiseen mennessä ja ylläpitää mahdollisimman korkea vuokrauksen käyttöastetta myös jatkossa. Isännöitsijä astuu mukaan 3–4 kuukautta ennen kuin kohde valmistuu. Rakennusaikainen isännöitsijä huolehtii taloyhtiöiden tilinpäätökset ja kaikki rakentamiseen liittyvät ilmoitukset, ja kun kohde alkaa valmistua, huolehtii isännöitsijä mm. kaikki taloyhtiön vakuutukset, liittymät ja huoltosopimukset kuntoon.

Pitkän yhteistyön perustana ammattitaito ja kyky uudistua asiakkaan tarpeiden mukaan

LähiTapiola on ollut tyytyväinen yhteistyöhön Realia Managementin kanssa. ”Erityisesti olemme arvostaneet Realian kykyä uudistua joustavasti asiakkaan tarpeiden mukaan. Myös kattava toimipisteverkosto ja asuntovuokrauksen osaaminen ovat olleet meille tärkeitä asioita”, kertoo salkunhoitaja Tuomas Rämö LähiTapiolasta, ja kuvaa Realia Managementia luotettavaksi, ammattimaiseksi ja toimintamallejaan aktiivisesti kehittäväksi kumppaniksi.

Yhteistyön aikana LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon asiakkuudet ja asiakkaiden tarpeet ovat muuttuneet ja asuntokanta kasvanut merkittävästi erityisesti asuntorahastojen myötä. ”Yhdessä olemme pystyneet uudistamaan yhteistyön toimintatapoja ja -malleja sekä vastaamaan erinomaisesti muutosten tuomiin haasteisiin”, Tuomas Rämö summaa.